Tallinn Cocktail Week kohtunikud 2024

Tallinn Cocktail Week 2024 kohtunikud

Tallinn Cocktail Week ajal käis vilgas hindamine, nii meie heade külaliste kui ka kohtunike poolt.

Kohtunikud külastasid kõiki baare, maitsesid kõiki kokteile ja andsid oma hinded, et leida just see parim baar, baarmen, kategooria kokteil jm.

Raske töö, aga keegi peab ju seda tegema.

Saame tuttavaks selle aasta kohtunikega.

Martin Hanson

Martin on toidu- ja veiniajakirjanik ja sommeljee.

Enda kohta ütleb ta nii:

"Olen 20 aastat ajakirjanduses tegelenud hedonistlike valdkondadega nagu söömine ja joomine, restoranid, head veinid, kokteilid ja mis peamine – nende inimeste tutvustamisega, kes neid imelisi elamusi meile igapäevaselt pakuvad. Igapäevase tööna toimetan gastronoomiaajakirja „Gurmaan” väljaandmist Delfi Meedias, vean ühe osalisega joogipodcast’i „Vala välja!” ja üritan suures pildis õpetada inimesesi paremini sööma, jooma, seda kõike nautima, teadlikult tegema ja ka teistega jagama. 

Viimase nelja aasta jooksul olen enda arendamiseks läbinud täies mahus ka Eesti Sommeljeede Erakooli ja Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskuses baaskursuse. Need õpingud on andnud meeletult palju laiema arusaama valdkonnast, kus ma igapäevaselt tegutsen. Kui ma ei ole kunagi „põrandal” tööd teinud, mõistan ma selle töö sisu ja keerukust, kuid ka väärtust, mida see loob. Püüangi nii siis olla tõlk nende kahe maailma vahel: selle kes tellib ja selle kellelt tellitakse vahel.

Olen õppinud oma toidu- ja veiniajakirjaniku tööst ühte äärmiselt olulist asja: hospitality-valdkonnas ei hakka iialgi igav ja absoluutselt iga nurga taga on midagi uut, mida pole veel maitsnud, mida pole näinud või lonksanud. Käib pidev õppimine, pidev uurimine ja avastamine. Selle poolest on ka Tallinn Cocktail Week suurepärane üritus, sest lühikese ajaga on võimalik kogeda nii palju erinevaid maitseid, erinevates baarides ja erinevate tegijate käe all."

Raimond Ummus

Enda kohta ütleb Raimond nii:

"Ma olen kirglik kokteilihuviline olnud nii kaua kui ma mäletan. Baarmeni amet oli arhitektuuri õpingute kõrval alati pigem plaan B, kuid mingi hetk sai sellest plaan Bst plaan A. Üheksa aastat tagasi alustasin oma lemmik ööklubis Studio baariabina ning tänaseks täidan samas majas juhataja ja osaniku rolli. 

Kokteilivõistlustega alustasin 2017, mu esimene võistlus oli Riga Black Balsami kokteilivõistlus, kus ma tulin kolmandaks ning sellest sain ainult indu juurde. Tänaseks olen osalenud umbes 40-50 võistlusel ning saanud ka käia mitmel välisvõistlusel: Hispaanias, Austrias ja Lätis. Aastal 2021 tulin Eesti Meistriks ning 2024. võitsin "Aasta Baarmeni" tiitli. Lisaks olen väga suur rummi fänn ja juba aastaid kogun oksjonitelt haruldasi aastakäigu rumme."

Kirills Bierands

Enda kohta ütleb Kirills nii:

"Eesti-lätlane, "Sigmund Freud" baari kaasasutaja ja juhataja ning konsultant. Sisenesin HoReCa tööstusesse 2009. aastal.

Nende pikkade aastate jooksul olen läbinud kõik HoReCa segmendi arenguetapid: baariabist kuni pererestorani omanikuni.

Viimased kuus aastat olen edukalt omandanud kokteilivõistluste kohtuniku ametit nii kohalikel kui ka rahvusvahelistel võistlustel."

Mis baare siis kohtunikud külastasid ja hindasid?

Kes võitsid Tallin Cocktail Week 2024?

Võitjate info leiad SIIT